Nyheter

Ericsson & Partners direktinvesteringar Fixed income

E&P Kvartalsbrev Q3 2022 – Inledning i dur och avslutning i moll

Det tredje kvartalet bestod av två distinkta perioder på finansmarknaderna. Breda uppgångar för aktier och obligationer under första halvan av perioden drog fram uttalanden om att botten var satt och att vi avvärjt recessionen. När centralbankerna sedan åter cementerade sin extrema hökaktighet i augusti följde snabba fall, stressade räntemarknader och kvartalet stängde på nya lägsta för året i de flesta tillgångar.

LÄS MER ➞

E&P Kvartalsbrev Q2 2022 – Fortsatt turbulenta finansmarknader under Q2

Turbulensen på de finansiella marknaderna fortsatte med full kraft under årets andra kvartal drivet till stor del av högre inflationssiffror och därmed hökaktigare centralbanker än väntat. Mot slutet av juni har dock det dominerande narrativet skiftat från ”åtstramande centralbanker” till ”fallande vinster” i takt med att allt fler indikatorer bekräftar en inbromsning i konjunkturen.

LÄS MER ➞

Ericsson & Partners Investerarkvällar

Ericsson & Partners anordnar investerarkvällar i Malmö och Linköping. Kvällarna kommer innehålla en genomgång av vår nyligen lanserade fond, med ansvarig förvaltare Herman Eklund, samt ett flertal intressanta bolagspresentationer från några av fondens innehav. Varmt välkomna!

LÄS MER ➞

Månadsbrev Oktober 2021 – Marknaden drog en lättnadens suck i oktober

Under oktober månad låg fokus på de stora bolagens rapportering för det tredje kvartalet. Marknadens oro kring de negativa effekterna av stigande priser och logistikproblem var förvisso befogad i sak men inte i magnitud. Majoriteten av bolagen rapporterade stabil utveckling och lättnaden gjorde därmed att oktober blev en stark månad för börsen.

LÄS MER ➞

Följ oss på LinkedIn

Följ oss på LinkedIn för att ta del av våra senaste uppdateringar och erbjudanden.

Få vårt kvartalsbrev

Kvartalsbrevet är en kort summering av viktiga händelser som präglat finansmarknader under den gångna perioden samt observationer vi tycker är särskilt relevanta för en investerare som vill följa med och förstå de övergripande drivkrafterna för marknaden på kortare sikt.

Genom att anmäla dig till vårt nyhetsbrev ger du ditt medgivande
till hantering av dina personuppgifter enligt vår integritetspolicy.

På Ericsson & Partners webbplats använder vi cookies för att underlätta för dig som användare. Läs mer om cookies här.